Transavia

De low cost luchtvaartmaatschappij Transavia verzorgt charters en lijndiensten naar zomer- en winterbestemmingen binnen Europa en landen rond de Middellandse Zee. In Nederland is Transavia marktleider op de vakantievliegmarkt.

Transavia streeft naar een papierloze cockpit en cabine. Om de benodigde gegevens bij te kunnen houden gebruikt het personeel van Transavia iPads met specifieke apps in plaats van papier. Hiermee zijn alle gegevens bovendien direct gedigitaliseerd.

iOS Devices: 0

Leveren van 625 iPads

McTwo support & consultancy heeft samen met Pro Warehouse 625 iPads geleverd aan de Cockpit Crew van Transavia. Om de iPads beter te beschermen heeft Transavia ervoor gekozen om de iPads te laten leveren inclusief beschermhoes. Alle iPads zijn aangemeld in het Apple Device Enrollment Program (DEP), waardoor Transavia eenvoudig alle iPads kon configureren, uitrollen en beheren. Het grote voordeel hiervan is dat de grootschalige implementatie van hardware dankzij DEP probleemloos kon worden uitgevoerd. Zodra gebruikers het apparaat activeerden, werden accountinstellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen direct draadloos toegevoegd en geconfigureerd. Een uniek voordeel is dat ICT’ers geen fysieke toegang tot het apparaat nodig hadden om de installatie te voltooien.

Gefaseerd leveren

Eén van de wensen van Transavia was het gefaseerd leveren van de iPads. Daarom zijn de iPads eerst een aantal maanden op voorraad gehouden, zodat ze daarna gedeeltelijk konden worden geleverd op de verschillende locaties van Transavia. Door de uitrol met Apple DEP konden de iPads eenvoudig worden uitgedeeld, zonder tussenkomst van de IT-afdeling. De gebruiker kon direct met de iPad aan de slag.

Inrichting MDM

Samen met Transavia en haar Mobile Device Management-partner is er een werksessie georganiseerd bij Transavia. In de werksessie is een korte demo gegeven van het Apple Device Enrollment Program en zijn de mogelijkheden van de settings en configuratie voor AirWatch besproken. Transavia weet nu wat er mogelijk is en gaat dit in praktijk brengen.

Vaste inruilprijs

Om Transavia een duidelijk beeld te geven van de totale kosten hebben wij de inruilprijs op de iPads gegarandeerd. Transavia weet nu de definitieve restwaarde na 36 maanden. Mede door een vaste inruilprijs aan te geven heeft Transavia een duidelijk beeld gekregen van de total cost of ownership.

Meer Cases

Telegraaf Media Groep
Portaal
Transavia
Bouw7
WeTransfer
Legal People
Gooise Scholen Federatie
Kempenhorst College
RHIMA
Apple Consultants Network
Algemene voorwaarden
Privacy policy

© 2019 McTwo support & consultancy | Webontwikkeling: 2nd Chapter BV